:)

selamat datang adam & hawa

Tuesday, 12 November 2013

My Ambition !!

Assalamualaikum..
Today i want to share about my ambition..hehehe


wuuuu cam comel je,cam cun je..hehehe
hmm kay,im start now !!!
okay..nadia sukakan budak-budak,tak kesah la anak cina ke,india ke,melayu ke tapi nadia lebih sukakan anak melayu..huhu..daripada nadia sekolah rendah lagi nadia dah sukakan budak-budak..huhu..setengah orang tak sukakan budak-budak..sebab budak-budak ni degil la pastu menangis la..apa laaa..haish apa lah..kalau tak degil or tak menangis itu bukan budak namanye..hmm orang yang sukakan budak je faham,cam Nadia..hahaha..nadia ni sukakan budak-budak sampai cita-cita nadia pun nak bukak satu nursery..huhu..i hope one day nadia akan berjaya dan akan bukak satu nursery..pray for me :) hehe 

setengah orang gelak..eee apa lah nadia ni..orang lain cita-cita semua nak besar-besar..nadia ni cita-cita dia nak bukak nursery..huhu..ramai lah orng ckp camtu tapi nadia buat tak dengar je..huhu..setiap orang lain cita-citanya..so tak payah la nak sibuk pasal cita-cita KITA !! hoho

   

haaaa cer tengok gambar tu..hmm camtulah nadia nak buat satu hari nanti..huhu..lawa kan? hmm :) #InsyaAllah :)

haaa..satu lagi nadia ni tak boleh tengok budak menangis nanti nadia kesian..huhu..so bila nadia kesian,apa lagi nadia pujuklah budak tu sampai dia berhenti menangis..haaa..huhuhu


me with aisyah (my cousin)


okay budak yang lelaki tu nadia tak ingat nama dia..kehkeh..dia main duduk je atas riba nadia..huhu..tapi takpe nadia sukakan budak2..tak kesah :)

oh my gosh..Abi (cousin) kiss me..hahaha 

wuuu cian dia nangis..haha..eeee comel je..hehe nadia tak tahu ni anak siapa..hahaha..main pegang je..huhuhu 

  

kat atas tu tiga-tiga anak buah nadia..huhu..mereka rapat dengan Nadia..huhu
mereka panggil Nadia..hmm hmm maksu..huhu tapi sebutnya acu la..makcu la..haha biasa la..budak kecik..belum betul lagi sebutnya..huhu

okaylah setakat sini jelah nak cerita about my Ambition..hehe..bye bye 
Selamat Membaca !!! :)









Girl !!!

Assalamualaikum !!

okay topic pagi about girl..huhu..alah girl,perempuan,perempuan macam Nadia ni..yang cun melecun ni..haaa kan dah perasan !! hahaha..ada aku kesah :p

kenapa girl ni kan bila couple bukan main lagi..huhu..panggilan macam-macam..huhu..maleh la nak sebut..geli geli geli..hahaha..cer tengok kalau dia clash..haaa hambik kau..status dia macam dah bercerai..hahaha..pastu cakap benci lelaki...Nadia bukan nak backup lelaki..haish pelik la..kalau kau benci lelaki habistu lepas ni kau nak suka dengan  sapa ??? dengan sama jantina dengan kau..alaahaaaiiiii..kelakarnye lah kalau kau suka dengan sama jantina..kalau kau dah clash pun,takyah la kau cakap kau benci lelaki ke apa..just diam sudah..huhu..

stop stop stop bye....

Monday, 11 November 2013

#ThrowBack

Assalamualaikum !!!


this my gengs..huhu tapi sorang lagi takde..dia memang tak suka tangkap gambar..so tak boleh dipaksa..hehehe

Merah--> Olimpik --> Syafina
Biru--> Sukom --> me and Husna


pergh !! cam comel je,cam comel je..hehehe



me with chapina..hehe..dua-dua digelarkan tembam !! hahaha
*sbelum start futsal.jom tangkap gambar


oh my goshhh!!! nadia why you so happy ? cause i like happy..hahaha
semua buat muka nak kena penampar..hahaha



me with fatimah..cik tim..kah kah kah
hebat kot dia main futsal..haha..aku pung hebat gak,sampai sepak bola kena muka kawan..hahaha..sampai pedih mata dia..hehe sorry sis..kehkeh..


kat tangga pun boleh la posing..huhu





Sunday, 10 November 2013

Story petang !!

Assalamualaikum..
wuuhuuu petang you uollllsss..ahaks >_<
okay,sekarang cuaca di rumah nadia asyik mendung je, pastu hujan..huhu..guruh2 semua..dumdamdumdam..takut jugak dengar bunyi tu kalau sorang-sorang kat rumah..haha..jangan nk gelak sangat,ntah-ntah anda pun takut jugak :p pastu kadang-kadang bunyi angin..pergh bunyi dia menyeramkan..hahaha..apa lagi tutup semua tingkap kasi rapat,tutup koridor..huhu..time tulah pasang radio..huhu bagi tak dengar sangat bunyi-bunyi semua tu..hahaha..kita ni penakut tapi sikit jelah..sikit je okay,tak banyak pun,,huhu sikit je..sikit sangat..haaa..lagi nadia bengang time nadia takutlah..bunyi telephone rumah..kring kring..kring kring..pergh rasa macam nak cabut je wayar tu..ahahaha..sekali angkat abah atau mak..eee just tanya dah makan ke? dah basuh kain ke? haaa tu je..hahaha..tapi takpe alhamdulilah dapat parents yang care..hehehe,kau hado ? hahaha k ah hari pun mcm nak hujan ni..huhu bye bye :D

Bersama Kawan-Kawan

Assalamualaikum :)


with my friends..hehe..yang tudung hitam and biru gelap tu my #BFF..yang tudung mcm hijau kot.entah la..itu nadia..hahaha Ratu peace !! hahaha im friendly,friendly ke? sikit-sikit lah..hahaha
haaa yang tudung kelabu tu pun kawan jugak..huhu dia kawan rapat yang tudung hitam tu..huhu


wuuu peace yawww!!! pergh pipi gua,dah mcm apa dah..hahaha..tembam itu comel :p :p :p *muntah hijau,muntah hijau..hahaha


with my #Bff..huhu..itu lah kau nadia,peace je kerja ! haha..habis nak buat apa..penumbuk? kelakar pulakkan..hahaha


oh my gosh!!!! nadia ke tu? cam cun je,cam cun je..hahaha *perasan 
eh tapi an ada orng ckp gmbr ni smart tau..ahahaha..alah kita tau gambar ni smart..sebab tu lah kita buat cover photo kat fb..hahaha..


aummmmmchaaaakkkkk !!!! 
kita pemalu..hehehe..jangan lah tangkap gambar kita..huhu..


with my friends :) alaaaa tomey..tomey..huhuhu

sebenarnye nadia suka diorang datang rumah nadia..yelah setengah orang tak suka tapi nadia suka tau !!! huhuhu..seronok bila kawan-kawan datang rumah..huhuhu
so ajaklah kawan-kawan anda datang rumah..wakakaka *nasihat 



Cuti Bosan -.-

Assalamualaikum..

hmm baru cuti 2 minggu dah bosan sangat sangat sangat..kalau nak keluar pergi jalan-jalan dengan kawan-kawan,hmm malas,hahaha,sebenarnya mak tak kasi..huhu..kalau time hari minggu adalah keluar pergi makan pastu pergi rumah sedara tapi kalau time Isnin-Jumaat duduk rumah jelah..dah la nadia duduk rumah sorang-sorang..pergh bosan gila kot..bangun pagi lepas solat subuh termenung jap hmm dlm kol 8 camtu buatlah solat dhuna (kalau rajin) hehehe..yelah kalau tak buat tidur je kerja..huhu..kalau rajin sikit sapu kat dalam rumah..huhu..bila sapu ada je habuk-habuk..huhu..bila tak sapu tak nampak pulak habuk-habuk tu..huhu..dalam pukul 10 kadang-kadang tidur,kadang-kadang tak..nak online macam bosan..bukan ada apa pun..huhu better lepas ni baca Al-Quran lah..huhu (insyaAllah)..bila tengahari lepas solat zuhur camtu makan,tngok tu makan lagi,petang krng mkn lagi,malam krng makan lagi..pergh boleh gemuk nadia macam ni..dalam masa 2 bulan makan makan makan makan je kerja...hahaha...mak cakap "takpelah,makan jelah,baru sihat"..huhu yelah mak oi yelah..haha..seronoklah sape yang dapat keluar,yelah kita ni nak keluar mak tak kasi,pergh ketat kot peraturang mak..wakaka..lagipun kalau nak keluar kena pakai duit..huhu..memang taklah..tunggu jelah lepas spm,lagi brapa minggu nak bukak sekolah barulah outing dengan jiran yang rapat dan sepupu-sepupu..huhu..tapi lambat lagi kot :( arghhh !!! rasa macam nak jerit je duduk kat rumah ni..hahaha..hmm next week adalah kita geng kat rumah,my Opah datang..hahaha..syok sikit,boleh goccip goccip..huhuhu.."kerja kau nadia goccip jelah"hahaha..alah biasa lah..perempaun,kalau tak goccip bukan perempuan namanya..huhu..bagi nadialah..kalau yang alim tu tak goccip kot..hahaha..lol..k lah bye bye :D 

Monday, 28 October 2013

Lama Tak Update !!

Assalamualaikum..huhu
hey,hello,haip..huhu
hmm dah lama jugak nadia tak update blog,hmm dekat 3 bulan jugakla,hahaha,kalau lah blog ni mcm diari buku dah berhabuk..huhu..ntah2 sarang lebah,tahi cicak pun ada..haha..yelah sibuk dgn PMR..huhu tapi sekarang nadia dah FREEDOM >.< huhuhu..yeah i`m freedom time last paper..esok dah tak freedom dah coze nadia ingat pasal result pulak..huhu..padahal lmbt lagi result nak keluar..hehe..no idea lah pulak..takat sini jelah..bubye :*

Thursday, 15 August 2013

Raya :)

Assalamualaikum kaum adam dan kaum hawa :) hehe
haaa,orang lain semua dah post-post gmbr raya and kita belum lagi post gambar raya and now kita nak post gmbr raya :) hikhik
okay,kita raya pada 8/8/2013..hehehe semua umat islam raya..hakhak
tapi an tahun ni first day raya rasa mcm bukan hari raya pun..mcm tak meriah..hmm tapi apa pun,kita telah menyambut hari raya :)

bermulalah gmbr raya 
|
V

sesi bersalaman untuk meminta maaf dan dapat duit raya..hikhik






gambar setiap family (ada satu family takde)
|
V
Family Ayah Ngah & Mak Ngah


 Family Ayah Uda & Mak Uda

 Family Ayah chik & Cik mimi


 My family

lepas ni gambar-gambar ngan my cousins :)








 kami sporting :) wuhuuu,3 ke atas pakai warna colat,3 ke bawah pakai warna pink :) oh thanks opah ku..love you,muahhhh :*

 oh gosh ni my cousin yg sekepala dengan kita,hikhik,kalau berjalan dgn dia memang best..hehehe

 cucu opah shamsiah yang sporting :)

 alahaiiii comelnya sikecik dua orang ni,ni pun my cousin jugak,ni kita yang suruh diorang buat gaya mcm ni..hehe mereka sangatlah comel :D










Tuesday, 30 July 2013

Ramadhan :)

Assalamualaikum :)

Ramadhan ni cuma setahun sekali sahaja..yeah,ramadhan is the best :) Now dah 21 ramadhan...rasa macam cepat pulak ramadhan habis tahun ni..hmm :( rasa mcm tak puas puasa tahun ni..
Bulan Ramadhan bulan berganda. Setiap apa saja yang dilakukan akan mendapat balasan berganda. Malahan nafsu kita juga turut berganda walaupun pada bulan ini syaitan dirantai oleh Allah. Ini adalah kerana nafsu telah bertapak di hati dan bermaharajalela.

Sabda Rasulullah S.A.W:
"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

Nabi Muhammad saw pernah bersabda:
"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."




Friday, 17 May 2013

Exam Mathematics !!

hye guys ! hoho assalamualaikum :)))

hari ni nadia nak kongsi cerita pasal paper math..hehehe
minggu ni and minggu depan minggu exam...hari ni nadia exam math ! okey,nadia memang suka subject math..tak tahu lah kenapa? haha maybe sebab suka,sebab kira2 kowt..hahaha math paper 2 memang senang..senang lah jugak tapi ada 2 n 3 soalan tak jawab..hahaha "kenapa tak jawab nadia?" kalau nadia bijak nadia jawab...hahaha bukaknye kertas math paper 2..senyum je buat :))) tapi paper 1 aduhhhh..susah sangatttttttt...hahaha yang blakang2 banyak sangat susah..1 soalan ambil masa sampai 15 minit nak kira..masa dah la bgi sejam 15 minit je.."cukup ke? mana cukup " hahaha serious streessssss jawab math paper 2..lol :p ahaha arghhh..biar lah tawakal je lah bape dapat..insyaAllah A lah :) esok mula lah study for subject lain pulak :)

WISH ME LUCK GUYS !

Thursday, 16 May 2013

Happy Teachers Day :)

hey guyss assalamualaikum :)

Hari ni hari apa eh? hari ni hari khamis :) dan hari ni pun HARI GURU...hohoho
setiap sekolah mesti sambut hari guru iaitu sekolah rendah,sekolah menengah n Tadika :)
Hari ni sekolah nadia pun sambut hari guru,nadia hari ni sampai sekolah pukul 6.40a.m..awal kan? memang everyday nadia sampai sekolah mcm tu ! hoho hari ni rasa semangat sangat nak dtng sekolah sebab tak belajar..hik hik >_^ hahaha tak pun sbenarnye..sebenarnye excited nak bagi cikgu-cikgu hadiah :) nadia bagi 12 orang cikgu..semua cikgu yg mengajar nadia di form 3 ini :) serious penat wo..sebab cikgu bukannye diri satu tempat..ada yg kat sini,ada yg kat sana...first skali nadia cari cikgu sejarah iaitu Cikgu Rahmah..dia suka sangat dapat hadiah dari nadia..hehehe *bangga
seriously best sangat hari guru hari ni :) hehehe

HAPPY TEACHERS DAY TO ALL MY TEACHERS :) 
THANKS FOR TEACHING ME !
hope all my teachers be healthy n jangan marah2 selalu..hehehe >_<

Saturday, 6 April 2013

Tersepit sudahhhh

haaaa..nak citer sikit ni..pada 4 hari yang lepas..jari telunjuk sbelah kira nadia tersepit kat pintu kereta...hahaha..selalunye budak kecik yang tersepit,ni budak umur 15 tahun yg tersepit..benda dah nak kena,terkena jugak..hmm
nasib baik lah nadia tak tutup pintu kereta tu kuat2..kalau kuat2 mahu putus jari nadia..banyak wo darah keluar time tu..masa kena tak rasa apa2 pun...lepas 30 minute..kebas,pedih..semua ada la..hahaha

tengok 3 jari tu..mana paling TAK CANTIK?? hahaha of corse lah yang ada bertanda tu..hahaha
kan dah tak cantik..yang lain kuku pink jeee...satu jari tu separuh pink separuh rosak..

Dah Lama Tak Update Blog.....

Assalamualaikum :)

Dah lama nadia tak update blog..last nadia update blog bulan januari hari tu..hoho..nadia busy wo skarang ni..budak PMR katakan :) ecewahh..busy busy jugak..sbenarnye malas pun ada jugak..hahaha
Kalau update blog pon..nak update apa je? takde idea maaa..tahun ni nadia agak malas sikit nak update blog..hehe


Wednesday, 30 January 2013

Hari ni nasib ku MALANG !

Assalamualaikum semua..hehehe sementara tunggu cerita Di Hujung Nyawa start,nadia nak cerita sikit pasal hari ni nadia kat skolah..acano ?? hahaha

Hari ni aku sampai skolah pukul 6.55 a.m mcm tu lah...awal kan? hehe first skolah nadia ada tangga perempuan ada tangga lelaki..sebelum nadia naik tangga tu nadia kena baca bismilah banyak2,,nak tahu sebab apa? takut terserempak ngan budak yg tidak berkenaan,nasib baik pagi tadi nadia sampai sama2 dgn Syamira ! Dah sampai kelas kitaorang letak beg pastu duduk kat luar kelas...

Nadia nak angkat nana,dia tgh duduk ! Nadia : ckp cepat r aku nak angkat ni..Nana : angkat la ! Ntah mcm mana nana tak sempat bangun nadia pun terjatuh kat sbelah dia ! hahaha time ni dah la amier,helmi,adib n sapa ntah sorang lagi lalu depan kelas nadia..diorang gelak plak kat kitaorang ! kuang ajar disitu -.- hahaha tapi its okay :) malu gila la time ni.. hanya tuhan je yang tahu mcm mana perasaan nadia n nana time tu !

Time rehat plak..sambil2 nadia,syafina n syazreen tgh makan..lalu plak amier n affiq ! Amier : sape jatuh tadi.. *dgn muka senyum Nadia : entah2,tak tahu..sape ntah yg jatuh.. pastu diorang berdua gelak...haha asyik nak gelak je diorang ni ! tampar japgy..kah kah kah

*Hari ni mood aku memang TERBAIK,happy jeee..nasib malang aku bukan sedih tapi Gembira..

Kbye Setia Di hujung Nyawa dah start :D

Tuesday, 15 January 2013

-WhY yOu BlOcK mE???

Assalamualaikum..selamat malam semua :)

Why you block me wahai hamba allah ! kenapa kau block aku ? kenapa?kenapa?kenapa? apa aku buat silap ngan kau kawan...bila aku suruh kawan aku tanya,kau tak jawab ! tolong lah jawab jawapan tu ! kalau kau benci aku sekali pun,kenapa kau _____ aku??? argh....kau nak block aku,aku terima dengan seadanya....apa sebab kau block aku weyyy?? aku boleh tngok wall kau dgn menggunakan fb orang lain..hmmm sedih betul ! nak buat mcm mana lagy..itu je cara yang aku boleh tngok wall kau ! cuba kau bgytau kawan aku ke? kenapa kau block aku,ke ada orang suruh? ke memang kau suka-suka nak block aku wahai kawan...tolong lah jawab kawan ! aku cuma nak kawan dengan  kau je..tolong lah jangan dengar cakap orang tu..mana tahu salah ! hmmm... arghhhh...kecewa betul la mcm ni ! Tapi sorry la kalau aku ada buat silap ngan kau wahai kawan :)