:)

selamat datang adam & hawa

Sunday, 30 December 2012

Jalan-Jalan Bersama Cousins :)

Hello you uollsss..kay gedik sikit ! hahaha ada aku kesau :p

2 hari yang lepas nadia n cousins pergi jalan2 at the mines ! Pergi ayahngah n makngah hantar sampai kat pintu gerbang the mines tu ! Balik kitaorang balik sendiri..kitaorang naik ktm sampai ke kl sentral coze ayahngah n makngah tunggu kat situ,pastu kami semua balik naik pula lrt sampai lah ke Gombak ! hehehe

Jom kita tengok gambar-gambar apa yang kitaorang buat ! hehehe

ni kat tempat bowling..gambar bergegar ! lantak situ..hahaha 
ni lah cousins saya..saya pakai baju hijau n tudung cokelat2 tu,kakak saya yang tudung purple tu ! yang lain semua cousins saya..

my cousin Abir Wardati :)
sebenarnye dia malu nak ambil gambar ngan baju tu,tapi nadia paksa dia ! hehehe #Jahatjugaknadiatimetu hehehe

dalam KTM ! nampak tak apa yang kitaorang bawa? hehehe kitaorang bawa bekal..hehehe !
#JanganIkutCaraNi
dalam KTM kan tak leh makan tapi kitaorang buat peraturan sendiri boleh makan..hehehe
nak tahu apa bekal yang kitaorang bawa : roti satu buku n bubur kacang !
 
Ni riaksi diorang makan bubur+roti


hahaha..lawak kan?? memang lawak pon ! nasib baik nadia takde dalam gambar tu ! hahaha nadia tukang tangkap gambar je,nadia pon makan jugak sebenarnye ! dalam KTM ni kami berlima je takde ibubapa ! huhuhu ! Janganlah korang ikut cara kami ni..hehehe orang sebelah diorang tu,tengok je kitaorang makan..hehehe ! mesti dia kata apa lah budak2 ni makan..hahahaha

Setakat ni je lah nadia nak cerita pasal outing kitaorang..hehehe Tengok Jangan Tak Tengok,Komen Jangan Tak Komen.. :D


 
 
 
 


 













Holiday With My Mum Family :)

Assalamualaikum...Good Morning ^^


Gambar ni time kitaorang kat pengkalan kubor :) hehehe pergi holiday gambar tak banyak pon -.- dalam 5 or 7 keping je ! hmmm..kat kelantan kan hujan so takde la berjalan sangat ! hergh,tak jalan pon takpe la,janji sampai kat kelantan tu ! hikhok :P 








Sunday, 16 December 2012

Cuti Sekolah Apa Buat?

Assalamualaikum semua :)

Cuti sekolah apa korang buat eh? mesti pergi bercuti kan? tak pun outing ngan kawan-kawan? lagy satu,yang ada pakwe,makwe tu mesti g dating kan? hehehe ! Korang tahu tak apa yang nadia n kakak buat cuti sekolah ni..hehehe Kemas bilik tau ! jangan main-main ! huhuhu
Hari tu abah masuk bilik,pastu abah ckp: kalau abah jadi juri pasal bilik-bilik,abah bagy bilik korang 30% je ! kitaorang ckp la,k tunggu la minggu depan kitaorang kemas bilik ni sampai takde habuk pun ! Abah ckp: kalau boleh buat,buat lah ! hahahaha !
Smalam Nadia n kakak kemas bilik dari kol 9 pagi sampai kol 1 tengahari ! lama kan kitaorang kemas? ecewahhh,,,katil,almari,meja n semua barang kat dlm bilik tu kitaorang keluarkan dari bilik,kitaorang letak kat ruang tamu ! hehehe ! dah keluarkan semua barang tu,mula lah nadia n kakak buang habuk-habuk tu n vacum dlm bilik tu...hehehe ! penat kowt ! tapi seronok :)
Now bilik kitaorang dah kemas ! huhuhu kalah bilik korang..ecewahhhh ! huhuhu terkejut abah nadia ! hahaha

*Kemaslah Bilik Anda Sebelum Bilik Anda Penuh Dengan Sawang


Thursday, 13 December 2012

Solat itu Tiang Agama

Assalamualaikum... :)


Saya cuma nak berkongsi kepada anda semua :)

-Solat merupakan tiang agama. Sesiapa yang mendirikan solat, dia telah mendirikan agama dan sesiapa yang meninggalkan solat, maka dia telah meruntuhkan agama

-Solat itu diibaratkan atau dibandingkan oleh Rasullah s.a.w sebagai tiang agama,sekiranya tiada solat atau kewajipan solat tidak ditunaikan,maka tiadalah agama bagi seseorang,semua ibadat yang lain akan menjadi tidak berguna,perkara yang membezakan orng islam dgn orng bukan islam ialah solat.

-Tiada tiang tiadalah rumah,tiada solat tiadalah agama atau tidaklah terdiri atau tertegak islamnya




13/12/12

Assalamualaikum !!

Pagi ni nadia nak berkongsi sikit kat korang pasal smalam,,,,tiap kali nak post mesti tak tau mcm mana nak mula kan??!!! haish itulah nadia namenye -______-

Smalam abah nadia tinggal sorang kat rumah ! Nadia n kakak ikut mak pergi kerja... Tiba-tiba abah call...abah ckp abah tengah tidur,tiba-tiba ada orang tolak kaki abah,nasib baik tak terjatuh...abah bangun keja orang tu,tiba-tiba je hilang ! orang tu pakai baju warna kuning dan kain pelikat abah,tegap-tegap orangnye ! abah ingatkan abang,kalau abang,abah nak sepak je ! hahaha...

*rasa takut je kalau dok umah sorang-sorang skarang ni !












Thursday, 6 December 2012

Buat Malu Je -.-

Assalamualaikum ! ! !

haaaaa..hari ni nadia pergi putrajaya ngan my mum,my dad n my sister ! kitaorang pergi sana bukannye pergi jalang-jalang,pergi hantar kerja my mum...bila dah sampai kat kementerian tu ! mak tanya: nak ikut tak? me: off corse lah nak ! huhuhu ! tempat yang pertama skali my mum akan pergi TOILET wangi tu ! tapi hari ni agak bushuk sikit ! -.- sebenarnye nak cerita time kat dalam lift..alaaa..malu lah pulak ! tapi takpe nak kongsi sikit cerita "buat malu je" kat korang ! muahahaha...mcm mana erk? nak start kan cerita ! haish -.-
-masa dlm lift = nadia tengah tengok phone for online ! hehehe *pantang dpt wifi ! hehehe tiba-tiba lift tu
                         terbuka,ada 3 orang lelaki masuk,pastu Nadia keluar,mak pun follow skali..Keluar-keluar
                         ingatkan tingkat satu rupa-rupanye tingkat 4..haish buat malu aku je ! dengan muka tak
                         malu,nadia n mak masuk balik dlm lift tu ! hik hik ! 3 orang lelaki tu tersenyum-senyum
                         tengok Nadia n Mak ! hahahahaha

Monday, 3 December 2012

Tak Percaya !

Assalamualaikum...
Haaaaa...ada satu cerita ni ! hehehe cerita tajuk nye "TAK PERCAYE" hahaha ! k memang kelakar tajuk tu,,takpernah orang buat ! yeke?!! hahaha
Nadia tak percaye lah dia ni satu kampung ngan nadia ! Dah la satu sekolah,satu kampung pulak tu ! haish ! tak besar dunia ni ! nadia siap tanya dia lagi "rumah kampung ____ ada lalu jambatan tak?" dia kata ada ! orang tanya nama kampung nadia tanya "lalu jambatan tak?" hahahaha ! nadia memang mcm ni..pelik sikit orangnye ! rumah dia dah la dkn ngan artist....eeeeee bestnye ! tapi artist tu sebaya ngan mak nadia..hikhok ! k dah lari daripada tajuk..suka hati aden la,aden punya blog ! hahaha ! Sebenarnye artist tu pakcik dia ! mak dia ngan artist tu sepupu !Wah seronoknye !

Tapi Nadia tak pernah pun jumpa dia kat kampung,ada sekali tu je Nadia ternampak dia ! Terkejut jugak Nadia ! hahaha Maybe Nadia tak perasan kowt ! Tengoklah satu hari nanti insyaAllah akan terserempak ! hehehe,mesti masing2 terkejut ! pengsan agaknye ! :P dah la tak mau cerita lebih-lebih ! setakat ni sudah !

SELAMAT MEMBACE CERITA TAK PERCAYE TU !






Cerita Panas :P

Assalamualaikum !!!
Hari ni Nadia nak cerita pasal sorang budak nieh ! Nadia geram sangat ngan sorang budak ni,takde lah sampai tahap benci dia (Nadia tak pernah benci orang) hehehe ! Ada ke dia cakap ngan kawan-kawan kelas dia yang Nadia couple ngan dia..eeeee tolong la ! Nadia couple pun tak pernah tiba2 nak couple ngan dia *couple kan HARAM ! hish...pastu nak paksa2 nadia pulak couple ngan dia..eeeee nadia tak minat dia pun ! lol :p pastu kawan-kawan dia tanya kat nadia "Kenapa pilih ____ ? nadia cakap sape pilih dia ! no no no :P i dont want a noticed strong men ! hahahaha !
Kau dah buat aku malu ngan kawan-kawan kau ! kay takpe ! aku maafkan kau wahai manusia ! tapi lepas ni kau jangan panggil aku,tegur aku,senyum kat aku,nak pandang2 aku ke? aku tak berminat !
Kau cakap ngan sepupu n kawan aku yang kau tak nak layan n tegur aku lagi ! aku tak kesah pun ! aku hope apa yang kau cakap tu kau akan buat betul2 ! jangan setakat cakap je !