:)

selamat datang adam & hawa

Saturday, 28 January 2012

CuTi SkoLah!!aPA BUat??

per cuti skolah seminggu nie sempena Tahun Baru Cina!!kalo cuti skolah je mesti ada keje skolah kn??xsah kalo xde!!huhuhu..ingatkn sikit je keje skolah rupanyer banyak jugak r..tapi xbuat2 agy..bila nk buat je rasa malas plak..satu hari nadia buat keje skolah smpai siap..per penat jugak..siap tanya kawan agy mcm mana nk buat??cuti seminggu dh lupa??xtau r bukak skolah nie..tiba2 ingat plak..haha:)!!

Tuesday, 24 January 2012

JaLAN-jalAN!!:)

Minum petang kat Bangsar--)Tutti Frutti--)solat kat--)Mid Valley--)Main Bowling--)beli pewangi bilik--) g makan kat kedai..

Cadang nk minum petang je..minum petang plak tu bukan dekat tapi kat Bangsar Restoran Pelita..Mamak mari!!Nadia makan Roti tisu,abang nadia plak makan nasi r,kakak nadia plak makan Roti Sardin n my mum makan roti telur...lepas dh selesai makan kitaorang g tutti frutti...orang kedai tu ckp'first time ke dik''nadia pun ckp''ha`ah''pastu dia tolong nadia isikan benda tu..malu jugak r..hahaha!!
pastu g solat..solat itu adalah wajib..lepas dh solat bru g mid valley untuk main bowling..argh...main bowling kan kena pakai kasut dia..bapak buruk kasut dia pastu nadia ckp ''buruk gila''..:p..bengang betul la ngan orang tu..ada ke dia ckp''dik tunjuk kasut''dh lah time tu nadia pakai selipar..nk sangat tengok kasut nadia letak selipar nadia tu atas counter..pastu dia ckp''xnakla''geram betul la..tadi nk tengok sangat..lepas dh selesai dpt kasut mula lah mencari bola bowling..lps dh cari main la..kakak nadia no.1,abang no.2,nadia no.3..mula2 kakak nadia mula dulu..dia malu2..pastu abang nadia plak..pastu nadia lagi malu..mula2 malu larh..lepas dh main malu tu dh hilang..hahahaha..main asyik masuk longkak je..nie nk marah nie!!!nak akhir2 permainan nadia buat straight..ambik ko!!!bangga nadia kat situ..hahaha..pas dh habis main bowling kitaorang g cari pewangi bilik plak...cari kat situ cari kat sini xjumpa2..last skali beli kat dlm jusco bru dapat..pas dh beli balik r..ingatkn blik trus..rupa-rupanya makan lagi..argh..pastu balik n tidor..dh lah panjang sangat nie nadia bercerita..k ah papai.

Sunday, 22 January 2012

kawan dtng umah!!

tady...syamira n fikri dtng umah nadia...tujuan dorang dtng bukan nk main2 nyer...tujuan nyer untuk siapkan jadual bertugas,carta organisasi n jadual waktu...sebenarnya semua nie tugas si firki tu...xpe la tolong kan dpt pahala..ceh wah!!!power punya ayat!!!bila dh siap2 semua...hari pun dh petang...apa lagy main taman la...bila tgh main taman tiba2 dgr guruh...kitaorang pun naik balik...sembang2 plak..
thanks syamira sbab datang umah nadia dh 2 hari untuk siap-siapkan benda tu tapy xsiap2 pun...hahaha...thanks jugak kat fikri sbab dtng umah nadia n buat skali benda tu..apa lagi erk nk cita???
xtau la..hahaha...setakat nie je kot..k ah..bye2..:)

makan2!!!!

malam smalam nadia ngan family makan kat luar...nadia makan mee sup...masin do sup tu...n nadia makan ABC sedap!!!!!!kitaorang makan tempat yg sama....tempat tu je yg sedap bagy kitaorang..hahaha..mcm xde kedai lain pulak kn...time nadia g makan tu orang xde la ramai sangat masa yg arie tu ramai r jugak...mungkin cuti raya china nie kot..tu je la nk cita..xtau la nk cita apa lagy..
no idea ma!!!!!!!!!!!!!!!:)

Wednesday, 11 January 2012

anak buah kedua

ha nie la anak buah nadia yang kedua...comel x??hahaha..nie la adik iman hakimi tu yg hensem2 tu..nama dia pendek jer Qahirah...kalo nama budak lain panjang sangat..susah nak ingat..yeke susah??xde lah..pelik2 je ayat nadia nie..hahaha...

anak BUAH!!!!imAN

Iman Hakimi b. Husaini..

ha nie la!!anak buah nadia yang sulong...hensem x???hahaha...dia dh tadika..dia nie umur nyer 5 tahun...dia nie kelakar pun ada takut pun ada...takut tu la no.1 bagi dia...adik dia yg kecik pun xtakut..
adik dia tu boleh buat dia menangis..percaya x??dia nie suka cartoon BEN10....kalo boleh semua nk BEN10...nmpak jer cartoon ke beg ke apa2 la mesti dia BEN10!!!!!!!iman nie banyak mulut jugak nie...hahaha...

Saturday, 7 January 2012

PeRgi MaKAn2

nasi goreng PATAYA!!!
ha nie la nasi yg slalu nadia order!!!! nie la nasi favourite Nadia....sedap tau nasi nie....tady g makan2...dekat je..xsmpai 15 minit pun...ish rasanya habis ke kalo mkn sorang nie??pastu nadia ckp ngan mak ''mak minx pinggan kosong''mak sakap ''nk wat pe??''nadia ckp''takut xhabis..kita kongsi nasi lah mak...sempat lagy tu ambil gambar nasi tu...hahahah...nadia katakan..!!!nadia makan nasi nie dengan order air JUS APPLE....air nk yg mahal je..hahahhaha....air apple pon favourite nadia...tapy tadi xsempat plak nk ambil gmbr air apple....
sbab nasi dh smpai..apa agy mkn r...

Thursday, 5 January 2012

My GroUP!!:)

nie lah Group Nadia!!
dlm gmbar nie xde sorang...iaitu SYAMIRA ZAHAR...xtau la mana dia pegy..xrety nk duduk diam...hahaha..nie lah group ke kantin...group suka gelak2..group solat..group memekak...group mengacau...hahahahahha...eh2...ada salah sorang gmbar kawan nadia tu..tutup mata...kah3...kalo dia tngk mesti dia malu..hahahahaha....yg baju biru tu Syazreen n Yg pejam mata tu Syafina n Yg baju biru yg senyum tu Aimannatul..Yg baju hitam tu Azizah..yg Baju Purple tu saya(Nadia)senyum sokmo!!!!!hahahaha...sorang je xde...kesian dye xde dlm gmbar,,tu lah lain kali jgn suka merayau..hahahaha...

MaSA balIk darI SeKOLah!!

semalam...masa balik diri kat dpn pintu pagar...tengok sana tengok sini xnmpak pon abang nadia...
Nadia: mana lah nyah nie!!(dlm hati)
tetiba dlm 5 minit mak nadia pun muncul...
Mak: nyah xsempat ambil sbab ada hal..
         jom lah blik!!
Nadia:nak naik apa mak??
Mak:naik bas lah..
Nadia:kata nk jumpa mak Syamira..
Mak:ha`ah kn...kita tunggu mak Syamira jap...
Nadia: Syamira!!!sini kejap..
Mak: Syamira mak dh dtng ke blom..
Syamira: blom lagi lah cik..
Mak:ooo..makcik nk jumpa mak Syamira nie..
Syamira:ooo..tunggu sekejap nnty mak Syamira dtng..
tunggu dlm 10 minit muncul lah mak Syamira...
mak Syamira nmpak mak Nadia dia trus turun dri kereta n bersalm...ckp8!!!!!mak syamira pun ajak tumpang naik kete dia...dlm kete pun bersembang lagi...mak nadia ckp kat mak syamira(untie ruby)nie ckp nie ruby akak nk tumpangkn nadia!!!boleh ke???Untie ruby ckp akak nie!!mesti lah boleh...bila2 pun boleh...
INI SAJALAH YG NADIA NK CERITAKAN!!!!HAHAHAAHAHAHA....

Wednesday, 4 January 2012

Ketua Ku n Penolong Ku dI kELas!!!

KETUA

PENOLONG
Ha nie la ketua n penolong Nadia...
SERASI!!!!
hahahahahaha....
baru dilantik semalam..
calon2 untuk ketua ada 3..
n calon3 untuk penolong pun ada 3...
yg perempuan tu syafina kawan saya...
syafina nie tinggi la jugak...
yg syazwan nie xtau r...
sekejap nmpak tinggi skejap nmpak rendah...
hahahahaha....

KeDuduKAn Ku Di KeLas..



                                                              

Nie lah kawan2 Nadia yg duduk sebelah Nadia...
Tapi Nadia duduk tengah2..
hahahaha...Bost Katakn...!!!
kah3...
depan Kitaorang Budak lelaki..
Iaitu:Mus n Fikri n Haikal...
Blakang Kitaorang plak..
Iaitu:aimannatul n azizah n syafina..
yg perempuan tu lah group Nadia...

BaJu kElaS...TaHun 2011

nie baju kelas nadia tahun lepas...
nk tau x apa brand baju nie..
kelakar dorh!!!
AMERICAN.....
hahahahaahhaha...
baju nie diorang kata besar...tapi bila nadia pakai sekejap nmpak x okey sekejap nmpak okey...
hahahahaha...
nie nadia ambil gmbar kat webcame je...
mls nk ambil guna phone or lain2...

Sekolah Ku!!!

nie la skolah nadia..
tiap2 petang kena g..
boleh dpt ilmu..
hahahaha...
kan sini la ada kawan2...
hahahahah...
:)

FirSt dAy Go tO sChooL

arie nie nadia bertolak dri umah kol 12.00...smpai skolah dlm kol 12.10...apabila dh smpai...nadia masuk skolah dgn xpandang orang pun..jalan STRAIGHT je...trus ke kantin skolah...smpai plak kat kantin skolah ada plak kawan satu kawasan panggil Nadia!!!!...per!!malunyer...nadia bangun dri tempat duduk kantin tu trus g ke kedai buku skolah..tunggu kawan nadia...dekat 15 minit jugak r tunggu dia...dh 12.20 nadia g kat pondok pengawal...nadia tgok2 kawan xde sorang pun yg dtng lagy..ingatkn nk bla..tetiba bila pusing balik kawan nadia dh SAMPAI!!!!!hahahahaha...pastu jalan ngan kawan nadia p cri kwn lagy...tunggu kat tempat biasa..iaitu bwh pokok...tunggu dkt 15 minit jugak r kawan2 yg lain... Bila dorang semua dh smpai...cikgu buat pengumuman mcm nie 'perhatian kpd semua murid sesi petang sila ke dewan sekarang''...nadia ngan kawan apa lagy p trus masok dewan r..pas cikgu semua dh berucap...kitaorang pun p ke kelas masing2...ada sorang cikgu berkata'2 excel sila bangun''tapi xde sorang pun bangun...!!!kali kedua plak cikgu sebuat lagi skali''2 excel sila bangun''nadia n kawan2 pun bangun r...ingatkn guru kelas yg tahun lepas iaitu PN HJH MARDIYANA...rupa2 nyer bukan iaitu teacher ZUNAIRIAH...setakat sini sajalah cerita yg nk berkongsi...

ASSALAMUALAIKUM!!!